Close

May 08 , 2009

Ebária

Read Ebooks - its cool!

Overview

Az Ebária egy olyan ebekben bővelkedő képzeletbeli ország, ahol kutyafélék kormányozzák a rájuk szoruló hasonszőrű, a felemás, meg a tőlük teljesen elütő lakosságot.
Ahol a maguk örömére, virtuóz nehézlé-búvárok és súlyos steksz-tengerészek szelik Csalafántia sikamlós tengerét, hogy az életbíró életbárók földjén tarackként sarjadhasson a legelni kész, villanypásztor-imádó Kárkapó.
Ahol a szerteszét sorjázó talponállók óriás hintaján a zembereket már oly korszerűen himbáltatták, hogy szinte észrevétlen, egyszer csak az ugrabugra jószágok is feszes cövekben álltak, a növények meg Nap simogatta jókedvükben, gyökérlábaikkal vígan szaladgáltak; vagy épp a zászló lengte a szelet, hajó repítette vitorláját, füstje tolta mozdonyát; a kint volt bent, a lent volt fent; az eső szülte a felhőt, a Nap kelt éjjel, a Hold meg minden délben, a szemérmes Csillagok pedig ijedtükben leszálltak a zavaros tófenékre…
S ahol, kedves Olvasó, akár sírhatsz is a sok nevetnivalón!
– Már amennyiben áthajózol, szokványkerülő írásom szenvedelmes tengerén! Ám ekkor az is kiderül, hogy mi módon bontakoztt ki és mivé alakult e kutyatápos álladalom. És persze az is, miért ugatja a kutya a Holdat.

Download LRF

Read also

Wilhelm Meisters Wanderjahre Band 1

Die Flucht nach Ägypten        Im Schatten eines mächtigen Felsen saß Wilhelm an grauser, bedeutender Stelle, wo sich der steile Gebirgsweg um eine Ecke herum schnell nach der Tiefe wendete. Die Sonne stand noch hoch und erleuchtete die Gipfel der Fichten in den Felsengründen zu seinen…

Show more...How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $4.29. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register
After that you may download book «Ebária»:

Download Adobe DRM:

eb225ria.pdf

Download MobiPocket:

eb225ria.mbr

Download Amazon Kindle:

eb225ria.azw